Изображение Google MapsПричината е, че бизнес климатът се е влошил през

...
Изображение Google MapsПричината е, че бизнес климатът се е влошил през
Коментари Харесай

Икономисти: Потребителите ще усетят кризата по джоба си след Нова година

Изображение Google Maps

Причината е, че бизнес климатът се е влошил през октомври по отношение на септември, демонстрират данните на Национален статистически институт.

Най-засегнати са търговията на дребно, индустрията и строителството.

Само с български артикули, с изключителна работа и на минимална облага - притежателят на дребна пекарна, разказва работата във времена на висока инфлация и неустойчивост.

„ Сега имаме ценови динамичности на доставчиците. Те пък на техниките снабдители. Няма надзор на нужните артикули за направата на всяко едно печиво. Има доста монополисти на пазара, не знам страната какъв регулатор играе. След покачването на олиото предходната година, в този момент то се възстановява, само че има динамичност при яйца и други артикули “, изяснява Пламен Петров, съобщи bTV.

Казва, че проблемите в дребния бизнес са доста.

„ Потребителят има доста по-малък портфейл отпреди. Притиснати са, за жал, българите и нямат същата покупателна дарба като от минали години “, добави притежателят на пекарна.

„ Усещането на дребния и междинен бизнес е че обстановката се утежнява и надлежно те сигурно ще са по-консервативни ще внимават повече с цените с разноските, ще внимават с наемането на нови хора от един миг нататък “, изясни Стоян Панчев, икономист.

Според него след Нова година потребителите са идващите, които ще усетят рецесията по джоба си, както и търговците на дребно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР